Nógrád

Község Önkormányzatának honlapja

Víztározó fejlesztése

Nógrád önkormányzata nemrégiben 31 millió forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívásán. A támogatásnak köszönhetően a Morgó-pataki víztározó és annak környezete élettel telhet meg.

Az önkormányzat a tó és környezete továbbfejlesztését célozta meg a pályázatban részletezett elképzeléseivel. 

– Az elnyert támogatásból nyilvános mosdót alakítanánk ki, ami hiánypótló szerepet töltene be nemcsak a tavat látogatók kényelmét szolgálva, hanem a vasúti közlekedést, a helyközi buszjáratot használóknak is, valamint a közeli óvodába, iskolába, focipályára és a taposóparkba érkezők is használhatnák a létesítményt – mondta portálunknak Varga Richárd, a község polgármestere, hozzátéve: 

– Továbbá egy olyan multifunkciós, modern sport- és fitneszeszközzel felszerelt fitneszparkot is létesítenénk, amellyel a környékbeli települések sem rendelkeznek. Így a létesítményt akár a környező települések lakossága is használhatná, nem beszélve az idelátogató, éves szinten több ezres létszámú turistáról. 

nograd hirek viztarozo fejlesztese 20221004

A polgármester kifejette, hogy ezenkívül szaletlit és stéget is kialakítottak, amelyek multifunkciós szerepet töltenek majd be a horgászok számára, de kiváló helyszínt biztosíthatnak például fotózásokhoz is. Emellett a tó környezetének további parkosítása is megvalósulhat még a támogatásból. 

– A beruházás által a település újabb üde színfoltja készülhet el, amely igen széles rétegek számára válik használhatóvá. Célunk, hogy modern, a mai kornak és igényeknek megfelelő többfunkciós park jöjjön létre, amelynek területén minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző szórakozási lehetőséget. A fejlesztés a község közepén található területen valósulna meg. Így a nógrádiak által csak „falunak” emlegetett részen élők és az úgynevezett „telkiek” számára is kényelmesen elérhető távolságra lesz. Egyúttal a Nógrádra érkezők is hamar észrevehetik, hiszen a vasútállomás és egy buszmegálló is a közelben van – mondta Varga Richárd. 

A polgármester végül kitért ara is, hogy az önkormányzat a Morgó-pataki oldaltározót szeptembertől horgászati célból hasznosítja. A község képviselő-testülete által elfogadott horgászrend rendelkezései alapján lehet horgászati tevékenységet folytatni az oldaltározón.

Forrás: nool.hu

Elektronikus ügyintézés

elugy banner nograd elektronikus ugyintezes logo

Pályázati információk

nograd palyzat szechenyi 2020 infotabla 20200607
magyarfaluprogram 353x199

nograd palyazat szechenyi terv plusz logo

 

nograd hulladekgyujtesi rend

nograd logo kozadattar glass

nograd ujsag nogradi hiradas logo 20200612

Keresés

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.