Nógrád

Község Önkormányzatának honlapja

Tájékoztató a lomtalanításról

Lomtalanítás

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a lakosságnak továbbra is lehetősége van évente egy alkalommal 2 m3 lomhulladék térítésmentes elszállíttatására. 2019-től azonban a lomtalanítást igényelni kell, és előre egyeztetett napokon történik.

A lomtalanítás menete

1. Igénylés és időpontok

Igénylést kizárólag a közszolgáltatásban nyilvántartott és szerződött, aktív (a szolgáltatást nem szüneteltető), közüzemi díjhátralékkal nem rendelkező ingatlanhasználók nyújthatnak be a településük szerinti igényleadási időszakban, a honlapunkon a "Településválasztó" blokkon keresztül elérhető, kitöltött és beküldött igénybejelentő lap segítségével vagy ügyfélszolgálatunkon, a kinyomtatott és kitöltött verzió leadásával. Az igénybejelentések beérkezését követően egyeztetünk ügyfelünkkel a teljesítés pontos dátumáról és várható időpontjáról. Ha az igénybejelentőn e-mail címet is megadott, akkor erre a címre küldjük a lomtalanítás várható időpontját. Figyelje a spam mappát, mert egyes esetekben ide kerülhet a levél! (Ennek elkerülésére vegye fel a címet a megbízható e-mail címek közé a levelezőjében.) A sikeresen kiértesített ügyfeleknek nem áll módunkban új időpontot biztosítani!

2. A lomok összekészítése, tárolása

A hatékonyabb elszállítás és a szétszóródás megakadályozása érdekében a lomhulladék kizárólag bezsákolva, kötegelve adható át a közszolgáltatónak. A nagydarabos lomot, például a bútorokat szétszerelt, mozgatható állapotban lehet átadni. Az ettől eltérő módon átadni kívánt hulladék elszállítását a közszolgáltató megtagadhatja.

A begyűjtés időpontjáig a lomot az ingatlanon belül kell tárolni. A hulladék bejelentés nélküli kihelyezése a közterületre illegális hulladéklerakásnak minősül, és szabálysértési bírság kiszabásával jár.

3. A lomok elszállítása

Az előre egyeztetett időpontban gépjárművünk megérkezik a regisztrált címre, ahol ügyfelünk vagy megbízottja az addig az ingatlanán belül tárolt lomhulladékot átadja a személyzetnek (HT. 40 $ 3. bekezdés alapján), és aláírásával igazolja a lomtalanítás elvégzését.

Kollégáink 5 percig várakoznak a helyszínen. Ha ez alatt az idő alatt az ingatlanhasználó vagy megbízottja nem jelenik meg, és ezért a lomtalanítás meghiúsul, új időpont egyeztetése már nem lehetséges!

Társasházak lomtalanítása

A közszolgáltatásba bevont területen található társasházak, lakásszövetkezetek és többlakásos ingatlanok lomtalanítási igényét a közös képviselők nyújthatják be, és a szolgáltató velük egyezteti az időpontot.

A közös képviselőnek kötelessége gondoskodni róla, hogy a lomtalanítás lebonyolítása megfeleljen az általános feltételeknek.

Akadályoztatása esetén a közös képviselő megbízottja is lebonyolíthatja a lomtalanítást. Erről előzetesen írásban kell tájékoztatni a szolgáltatót név, cím és telefonos elérhetőség megadásával.

Elektronikus ügyintézés

elugy banner nograd elektronikus ugyintezes logo

Pályázati információk

nograd palyzat szechenyi 2020 infotabla 20200607
magyarfaluprogram 353x199

nograd palyazat szechenyi terv plusz logo

 

nograd hulladekgyujtesi rend

nograd logo kozadattar glass

nograd ujsag nogradi hiradas logo 20200612

Keresés

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.