Nógrád

Község Önkormányzatának honlapja

Kecske és juh együtt tartja karban a pázsitot a nógrádi várdomb lejtőjén

A település önkormányzatát még tavaly kereste meg Újhelyi Balázs helyi lakos azzal a nagyszerű ötlettel, hogy az állatait – kecskéket és birkákat – szívesen legeltetné a nógrádi várdomb lejtőjén.

Varga Richárd polgármester elmondta, hogy bár az elképzelés nagyon tetszett nekik, sajnos Újhelyi Balázsnak akkor nem sikerült megvalósítania az előkészítő munkálatokat.

– Idén azonban ismét tárgyaltunk a tervéről és egy mindkét fél számára kedvező megállapodást kötöttünk. Mindez nagy örömömre szolgál, hiszen az állatokkal való legeltetés a várnál nemcsak látványos és környezetbarát, hanem jelentős költségmegtakarítást is eredményez Nógrád község önkormányzatának – mondta el lapunknak Varga Richárd. A falu polgármestere hozzátette: – Jelenleg nyolc állat legel a vároldalban, kecskék és birkák vegyesen. Az önkormányzat ingyenesen engedélyezte a jószágok legeltetését a megfelelő biztonsági szabályok betartása mellett. A Nógrádi várra látogató turistáknak és gyermekeknek nagyon tetszenek a szelíd, le­gelésző állatok.

nograd hirek nool hu 20210425

A polgármester kitért arra is, hogy amennyiben jól működik a zöldterület ilyen környezetbarát módon megvalósuló gondozása, kilátásba helyezik a nagyobb területre való kiterjesztését is.

– A legeltetés mellett persze szükséges a Nógrádi vár környezetének gépekkel és eszközökkel történő karbantartása is, melyben nagy segítséget nyújtanak a Magyar Falu Program támogatásával beszerzett munkaeszközök – hangsúlyozta Varga Richárd.

Forrás: nool.hu

Elektronikus ügyintézés

elugy banner nograd elektronikus ugyintezes logo

Pályázati információk

nograd palyzat szechenyi 2020 infotabla 20200607
magyarfaluprogram 353x199

nograd palyazat szechenyi terv plusz logo

 

nograd hulladekgyujtesi rend

nograd logo kozadattar glass

nograd ujsag nogradi hiradas logo 20200612

Keresés

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.